Pakolllinen Nimi Never underestimate the power of denial

Veron korotuksia ja menoleikkauksia. Onko tosiaan kaikki keinot nyt käytössä?

  • Veron korotuksia ja menoleikkauksia. Onko tosiaan kaikki keinot nyt käytössä?

Oletko kuullut suurten puolueiden johtajilta mitään muuta kuin lupauksia veronkorotuksista ja uusista leikkauksista? Tulemmekohan koskaan maailmanhistoriassa näkemään sellaista tilannetta missä poliittinen johto miettisi oikeasti muitakin ratkaisuja.
 Jos kansanedustajalla ei ole yhtään kokemusta yksityisestä reaalitaloudesta, ei niin mikro- kuin makrotasollakaan ei voida odottaakaan mitään suurempaa kehitysideaa yhteiskunnan kehittämiseen. Ministerinä Audin takapenkillä sitä nopeasti irtaantuu tavallisen kansalaisen todellisuudesta. Erityisesti PK-omistajayrittäjän elämästä ei ole minkäänlaista käsitystä.  En ihmettele yhtään. Kun kalliit konsultit tekevät hienon näköisiä hallitusohjelmia ja viekkaat lakimiehet kirjoittavat lakialoitteet niin vaikeaselkoisiksi että heikompaa hirvittää edes etusivulta kääntää eteenpäin , vaatii se rohkeutta kyseenalaista koko prosessia.  On niin helppo lähteä vain puoluekurin ja valtamedian mukana soittoryhmän matkaan. Arvon kansanedustajat. Tehkää työnne. Edustakaa kansaa.

Jos veroja korotetaan, kohdistuu niiden vaikutus ensin pienituloisiin. Rahaa jää  entistä vähemmän kulutukseen. Leikkauksia jos tehdään, on uhrina aina ne yhteiskunnan heikoimmat. Eläkeläiset ja sairaat. Opiskelijatkin. Kaiken lopputulema on se että säästetty raha on kaikki pois talouden rattaista.  Arvaa miten se vaikuttaa? Voit testata. Pelaa monopolia. Osta kiinteistöjä, rakenna innokkaasti ja siinä vaiheessa kun talot/hotellit on pystyssä otat kaikilta vaikka 50% rahoista pois. Pistä vielä pankin hanat kiinni.  Huomaat heti vaikutuksen. Et uskalla heittää edes noppaa koska pelkäät joutua kenenkään omistamaan ruutuun. Jopa vankilaan tai tyhjään ruutuun osuminen ilahduttaa. Ainoa mitä odotat että pääset kierroksen ympäri että saat pienen almun starttiruudusta. Siinä ei pisneskuviot enää ole mielessä. Sitä vain aletaan kyräilemään kenellä käy parempi tuuri ja kuka jää ensimmäisenä ulos koko pelistä. Ja sitten kun yksi on vienyt rahat, voitaisiin vielä miettiä mitä sitten tapahtuu kun kaikki rahat on yhdellä pelaajalla ja maksavaa asiakasta ei enää ole.  Kapitalismin voittokulku pysähtyy siihen.

Olisiko aika ymmärtää että rahan tulisi olla vaihdon väline, ei kaupan kohde. Jos ihmisillä ei ole rahaa ei ole myöskään maksavia asiakkaita. Jos ei ole maksavia asiakkaita, ei ole yrityksiä. Jos ei ole yrityksiä, ei ole taloutta.

Trickle down -teoria ei vain yksinkertaisesti toimi. Se on myytti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat